14 Ağustos 2016 Pazar

Seboreik Dermatit Tespih Ağacı Yağı

Tespih Ağacı Yağı


Ülkemizde yalancı tespih ağacı yağı olarak da bilinen neem oil, bütün dünyada organik tarım için kullanılan çeşitli zararlılara karşı etkili bir yağdır. Sivrisinek sokmalarından tutunda böcek sokmalarına karşı pek çok alanda kullanılır. Özellikle uzakdoğu ve hint tıbbında seboreik dermatit gibi çeşitli egzama rahatsızlıkları için oldukça sık kullanılır.

Neem yani tespih ağacı yağı, ayurvedik tıp için vazgeçilmez yağlardan birisidir. Ayurveda yazılarında deri hastalıkları için sıkça tavsiye edilen bir yağ. böyle olunca benim de ilgimi çekti. özellikle bir çok bitki mantarına karşı bünyıllardır bitki ilacı olarak kullanılmasından dolayı, mantarlara ve bakterilere iyi geldiği sonucunu rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Seboreik Dermatit Tedavisinde Tespih Ağacı Yağı



Yabanı kaynaklarda tespih ağacı yağından özellikle seboreik dermatit ve diğer egzamaların tedavisinde kullanıldığı sıklıkla bahsediliyor. Özellikle seboreik dermatit kürlerinde kullanılıyor. Özellikle iltihaplanmış ciltlerin bakımında hindistan cevizi yağıyla karıştırılarak çok sık kullanılmış. Ayrıca uçuk, sivilce gibi mikrobik iltihaplı durumlarda çay ağacı yağı ile karıştırılarak kullanılmış.

Bende hindistan cevizi yağı, çay ağacı yağı, ardıç katranı, kükürt, çinko oksit ile yapmaya karar verdiğim karışımda tespih ağacı yağını kullanmaya karar verdim. Yani seboreik dermatite iyi gelen yağlar var ve bunu çok detaylı araştırmak gerekiyordu, uykusuz geceler çözümü sundu, sonuçta seboreik dermatit illetine bir çözüm bulmam gerekiyordu. Bu yaşayanın bildiği illeti yenmek için, önce nedenlerini sonra tedavisini bir çok kaynaktan araştırdım. Sonuçları da bu blogda sizlerle paylaşıyorum. İlerleyen yazılarda yaptığım karışımları daha ayrıntılı yazacağım. Seboreik dermatiti yenmek için uyguladığım ve kesin sonuç veren kürle sizlerinde bu dertten kurtulmanızı sağlayacağım.


Yararlanılan Kaynaklar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder