29 Kasım 2013 Cuma

Seboreik Dermatit Doğal Tedavi

Seboreik Dermatite İyi Gelecek Yöntemler


Seboreik dermatit dermatolojik bir rahatsızlık olduğu için, hekim tedavisi gerektirmektedir, kulaktan dolma bilgiler, sağdan soldan gelen tavsiyeler, mucizevi bitkisel tedavilerin yarardan fazla zarar verebileceğini unutmayın ve hekime muayene olun. Ama illaki denemek isterseniz aşağıdaki gibi bir metodla tedavinize destek olabilirsiniz.



Kuru saç (jöle, sprey gibi bir kimyasal kullanılmamışsa temiz ya da kirli olması fark etmez) , göz çevresi dışındaki hastalıklı bölge; elma sirkesiyle yıkanır (burada saç dipleriniz ya da lezyon olan bölge ile yakın çevresi iyice ıslanacak ve yumuşayacak) yani su ile saçınızı yıkar gibi elma sirkesiyle yıkayın. Kurumaya bırakın yaklaşık 10 dk. sonra kurumuş olacaktır. Aldığınız Çörekotu yağı ve Sarımsak yağını bir şişede iki ölçek çörekotu yağı ve bir ölçek lavanta yağı şeklinde karıştırın. Elma sirkesiyle yıkadığınız saç derinize ve yakın çevresine bu karışımı bolca yedirin. Mümkün olduğunca kuru yer bırakmamaya çalışın. İki saat kadar bekledikten sonra saçınızı yardımcı bir şampuanla yıkayın (sabun kullanmayın, sabun aşırı baziktir ve PH dengesini bozacağından tedaviyi olumsuz etkiler). Tavsiyemiz  kömür katranı ya da selenyum sülfit içeren şampuanlardır, bunların dışında zink pirithion, ketokonazol, siklopiroks vb. etken maddeleri ihtiva eden şampuanları kullanmanız da yararınıza olabilir. Ilık su ile iyice durulayın.

Seboreik Dermatit ve Şampuan


Seboreik dermatit genel olarak yıkama sıklığının artırılmasıyla kişiye fayda sağlar. Ancak bazı vakıalarda seyrek de olsa kafa derisinin kurumasına yol açacağından kuru ciltli kimselerde hastalık kötüleşmeye başlar. Bunun için hastalığın seyri hafif ise selenyum sülfit, çinko pirition içeren antiseboreik şampuanların haftada bir-iki kez kullanımı yeterli olacaktır. Bu miktarın aşılmaması önemlidir.

İltihabı ortadan kaldırmak için düşük etkili kortikostreoidler kullanılabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken şey, bunlar uzun süreli kullanımının zararlı olacağı ve düşük etkili olanının kullanılmasıdır.

Zeytinyağının içine en fazla %5 oranında salisilik asit konularak hazırlanmış olan karışım da kepeklenmenin yol açtığı tahribatı ortadan kaldırmaya yardımcı olacağı gibi, kabukların kaldırılmasını da olumlu etkiler. Ilık zeytinyağı kompresleri de yine saça iyi gelecek yöntemlerden sayılabilir. Yumuşatıcılar ve kremler derinin korunmasını sağlayacağından tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder